Video og grafik

Programmer

Alle grafiske projekter er produceret i Adobe programmer: Primært Photoshop, Illustrator, Indesign..

Videoprojekterne er produceret i Adobe Premiere og Sony Vegas og efterfølgende efterbearbejdet i After Effects.

3D har jeg arbejdet med, i et fabelagtigt godt program som hedder Poser 3D. Her kan skabes meget virkelighedstro figurer, og som “Cartoon” eller tegneseriefigurer.

Teknikker

Det er ofte jeg benytter den såkaldte “greenscreen” og “bluescreen” teknologi, som gør at der kan indplaceres “levende” personer eller f.eks virkelige emner i et projekt, således at man kan skabe et virtuelt univers.

Medie fremvisning

Før i tiden benyttede man meget DVD og BLU-RAY afspillere, når man eksempelvis ville præsentere et givent medie via en videoprojektor eller Flatscreen TV. Det gør man ikke så meget mere. Idag benyttes interaktive medieafspillere, hvor der er integreret en stor hukommelse eller hvor man kan indsætte Flash RAM fra 4-256 Gb. Disse medieafspillere kan programmeres til et givent behov.

Jeg selv og mange andre benytter Youtube, til at præsentere medier og det er en fin idé, da de kan vises over hele kloden, hvis dette er ønskeligt. Det er også muligt at vise sine medier privat eller skjult, hvad kan være praktisk når man f.eks kun vil dele indholdet til en lukket kreds af personer, eller lige vil teste om mediet fungerer som det skal på Youtube, inden man offentliggører det.

Hvis man har en hjemmeside og vil vise en video, der er stor, er det en fordel at udlægge den på Youtube og linke til den fra hjemmesiden. Så bruger man ikke unødigt hukommelse på sit webhotel.

Lagring og tilgang af medier

Jeg benytter oftest Dropbox, hvis jeg vil give tilgang til store mediefiler og dele dem med andre, men har primært alt lokalt lagret, pga. overførelseshastigheden via nettet. Dropbox giver adgang til maximalt 2 Gb, hvad er rigeligt til enkelt stående filer, men så snart man vil dele Fuld HD- eller 4K filmklip, så skal man tilkøbe meget mere plads.

Man kan også lagre, eller foretage backup af sit materiale på f.eks iCloud eller Microsoft Onedrive. Et dansk alternativ er et forholdsvist nyt firma som hedder Onlime